De omgeving van Costa de Prata

Uit eten

Costa de Prata herbergt heel wat leuke en typische Portugese restaurantjes. Je eet en drinkt er lekker authentiek voor niet te veel geld. Wie graag culinair geniet, wordt verwend door de verschillende gastronomische restaurants in de buurt. 

Natuurlijk geven we je heel graag tips voor de leukste restaurantjes bij ons in de buurt waar we ook zelf graag vertoeven!

Natuur

Voor wie graag wandelt of met de mountainbike de omgeving verkent, heeft de directe omgeving van Casa Simplicity prachtige verrassingen in petto. Geniet van de vergezichten vanaf de heuvels via de prachtige routes dwars door de bossen, fruitbomen, wijngaarden en langs de oceaan.

Cultuur

Costa de Prata kent zoveel cultuur. Op 5 km van Casa Simplicity ligt het middeleeuws kasteeldorp Obidos. Je dwaalt er door de smalle straatjes , wandelt er over de vestingmuur, of neemt deel aan de middeleeuwse feesten in juli en augustus. Een genot voor kinderen en volwassenen!

Ben je gek op cultuur? Laat het ons dan weten. We zetten onze tips graag op een rijtje! 

Stranden

Costa de Prata staat bekend om de Zilverkust die z’n naam dankt aan het weerkaatsen van het zonlicht op de golven van de oceaan. Het strand van Foz do Arelho ligt op slechts 15 à 20 minuten rijden van Casa Simplicity.

De Zilverkust ligt aan een lagune met rustig water. Uitermate geschikt voor kinderen dus om er te spelen. Aan de andere kant van de baai voert de Atlantische Oceaan vers zeewater aan.

Op 30 minuten afstand bevinden zich de stranden van Peniche of Sao Martinho de Porto. Peniche staat bekend om haar hoge golven en is een waar surfersparadijs.

Welke badplaats je ook kiest, ze zijn alle het perfecte decor voor een gezellig dagje aan zee. Geweldige stranden, leuke wateractiviteiten en authentieke restaurants.

Activiteiten

Golf

De grote hoeveelheid zon en de relatief milde temperaturen maakt van de Zilverkust de ideale plek om te golfen. Op slechts 20 minuten rijden van Casa Simplicity vind je vier fantastische golfbanen. 

Praia d`El Rey, Royal Óbidos, Bom Sucesso en West Cliffs. Op deze golfterreinen heb je vanaf de green een schitterend uitzicht over de oceaan en de lagune. 

Wijn

Onze B&B ligt aan een van de wijnroutes van het Estremaduragebied. Diverse wijnhuizen staan open voor bezoek en op afspraak vinden er wijnproeverijen plaats.

Bij een bezoek aan Quinta do Sanguinhal, kunt u een wandeling maken tussen de wijnranken, een oude distilleerderij en wijnpers bekijken, en natuurlijk de wijn proeven.

Vissen

Aan het einde van onze straat ligt een groot viswater. Wil je wat meer informatie laat het ons dan weten. 

Surfen

Op verschillende plaatsen aan het strand vind je surfschooltjes waar je les kan volgen in kite- surfen, plank surfen enz. 

Suppen

Aan het einde van onze straat, 3,5 km verderop ligt een groot meer. In de zomer van 2022 is hier een strandje gerealiseerd waar je kunt suppen of een kano te water kunt laten. Wil je een middag op het water vertoeven laat het ons dan weten. We hebben op de Casa (vanaf april 2023) 2 planken ter beschikking.

Zwemmen

In Nazaré – waar je in het seizoen de hoogste golven van Europa kunt bewonderen – vind je het Norpark. Een park met zwembaden en heel veel glijbanen. 

Welke keuze je ook maakt voor je dagbesteding, het is altijd weer fijn terugkomen op Casa-Simplicity!